ONDERHOUD
FaceBook vergeet niet onze FaceBook pagina te bezoeken!


Onderhoud

Instrument check

Wij kunnen altijd kijken of onderhoud nodig is ,dit is natuurlijk gratis. Maar mocht er iets kleins nodig zijn kan dat meestal direct worden gedaan.

Controlebeurt
Als blijkt dat er iets mis is kan met de afstelling van de kleppen worden die gesteld zodat Uw saxofoon/klarinet weer sluit. Het hout van klarinetten wordt meteen inwendig met olie behandeld en veel voorkomende kleine defecten zoals het missen van klepkurk in het mechaniek verholpen.
Prijzen beginnen bij 50 euro.

Onderhoudsbeurt
Bij de Onderhoudsbeurt worden de kleppen gedemonteerd. Dat is nodig als het mechaniek gesmeerd moeten worden en/of de polsters erg vuil zijn. Dan worden alle onderdelen gereinigd, leren polsters waar nodig geïmpregneerd en met een waterafstotend middel behandeld,versleten en loszittend kurk, rubber of vilt wordt vervangen. Hout wordt met olie behandeld. Daarna wordt alles weer gemonteerd, gesmeerd en afgesteld.
Prijzen beginnen bij 100 euro.

Opnieuw polsteren
Het instrument kan echt aan nieuwe polsters toe zijn als deze versleten,gescheurd of uitgehard zijn.
Ook kan er te veel speling in het mechaniek gekomen zijn.
Het hele instrument wordt dan gedemonteerd,gereinigd en gepoetst.
Het hout gaat in een speciaal oliebad.
Alle problemen in het mechaniek worden verholpen. Bij de saxen wordt indien nodig de body gericht en uitgedeukt. De toongaten en kleppen worden gevlakt en/of gerepareerd, slechte veren vervangen, losse solderingen opnieuw gedaan, kromme assen rechtgemaakt, hals of tapkurk vernieuwd .
Met nieuwe polsters van hoge kwaliteit, nieuw kurk en vilt, wordt het instrument perfect afgesteld en speelt hij weer als een nieuwe!

Prijzen beginnen bij 200 euro voor de klarinet en 400 euro voor de saxofoon.

Voorbeeld prijzen:  
Student saxofoon Euro  400-550
Professionele saxofoon Euro  550-700
Bariton saxofoon Euro  600-800

ONDERHOUD

 
© 2017 renelaanen.com. All rights reserved
.