Jazz Singers
Sax Players
Trumpet Players
Trombone Players
Piano Players
Guitar Players
Bass Players
Drummers + Percussionists
Jazz Singers
Sax Players
Trumpet Players
Trombone Players
Piano Players
Guitar Players
Bass Players
Drummers + Percussionists
Index
EDDIE ENGELS - FLUEGELHORN, TRUMPET EN PIANO
Homepage Eddie Engels (English)
Homepage Eddie Engels (Dutch)
Lip training for brass players
Lippentraining voor koperblazers
Everybody can play the piano (English)
Iedereen kan piano spelen (Dutch)DE PIANOLESSEN

Ik heb de klassieke manier van lesgeven naast me neer gelegd en ik richt me tot de mensen die behoefte hebben om snel piano te kunnen spelen. Dan praat ik over het samenstellen van een repertoire waarmee hij of zij als entertainer of uitvoerend musicus uit de voeten kan. Mensen die al enige ervaring hebben met harmonische kennis van akkoorden en zich goed kunnen redden met de verschillende toonladders zullen zich uiteraard sneller aan kunnen passen aan mijn systeem. Ook het lezen van een melodie is natuurlijk belangrijk (eenstemmig). Het grote geheim zit hem in de manier waarop ik de leerling laat ervaren hoe men het beste de symbolen die boven de melodie staan op de piano speelt. In een latere fase komen improvisaties op een thema aan bod.

Ook ideaal voor zangers (m/vr.) die zich zelf willen begeleiden en voor blazers die dan hun improvisatie solo eerst op piano kunnen analyseren en spelen alvorens ze het op hun instrument gaan oefenen. Op deze wijze heb ik altijd mijn solo's geanalyseerd (en gespeeld) op piano alvorens ik ze op trompet bestudeerde. Dit doe ik nog steeds. Alle facetten van het pianospelen komen dus bij mij aan de beurt.

Om in het bezit te komen van dit fijne piano boekje kun je mij een E-mail sturen.
De kosten van het boekje kun je overmaken op de girorekening van Habiba-Music, waarna het boekje en CD naar jouw adres gestuurd zal worden. De kosten zijn € 25,00 incl. porto kosten. Bij aankoop van het boekje krijgt elke koper een CD van de Eddie Engels Big Band met solo's van trompettist Benny Bailey cadeau.

Mijn E-mail adres is: trumpetboynr1@gmail.com
Het rekening nummer van Habiba-Music is: NL47 INGB 0001707150


Updated:
2019

© 1998-2019 Jazzmasters.nl - Rene Laanen - The Netherlands
Reproduktie of distributie van Jazzmasters media is verboden.