PhotosDicographyLinksContact
 klik het plaatje voor een grote foto!

Lover Man
Woodville Records
Shining Hour MP3
Lady Bird Mp3

Bert Boeren VideosThe Baileo Big Band


E-mail  > Bert Boeren

  


BERT BOEREN

Bert Boeren (1962 Vught) gold in koperblazend Nederland aanvankelijk als een soort van wonderkind. Na 3 jaar klassieke opleiding in Utrecht en 3 jaar studie bij Bart van Lier in Hilversum, deed hij zijn intrede in de fameuze Dutch Swing College band. Met die groep vaderlandse jazz-ambassadeurs is hij sindsdien wereldwijd onderweg en maakte hij tot nu toe 13 CD's. In 1988, het laatste jaar van zijn opleiding werd hij al benoemd tot hoofdvakdocent aan de conservatoria van zowel Rotterdam als Den Haag.

Van alle jazzmuzikanten is Bert Boeren wellicht degene met de meeste visumstempels in zijn paspoort. Met de DSC speelde hij o.a. in de U.S.A., de Sowjetunie, Australie, Hong Kong, Singapore, de Philipijnen, Nieuw Zeeland, Aruba en Zuid-Afrika. Daarnaast werd hij veelal door de NOS uitgezonden om ons land te vertegenwoordigen als solist op festivals van wereldfaam zoals het NordRing Festival en de European Jazz-Week. Ook nam hij plaats in de Eurojazz-Big Band en de EBU Big Band. In 1992 werd hij uitgenodigd als solist op het Classical Jazz Festival in Palm Beach (USA).

Geen radio, TV- of platenstudio in Nederland of Bert heeft er wel eens opgenomen. Naast de genoemde 13 CD's met de DSC stond hij regelmatig als solist voor zowel het Metropool-Orkest als de The Skymasters en maakte hij platen met o.a. het Rob van Bavel Octet, Bart's Bones, The Swingcats, Cubop City Big Band, en Pim Jacobs. Maar ook voor een studioklus als anonieme begeleider van een popgroep (Doe Maar, Herman Brood, Marco Borsato) of voor een serie radiocommercials voelt hij zich geenszins te goed. En dat ondanks z'n riante lijst aan referenties van wereldnaam.

We doen een greep: tot nu toe speelde Bert Boeren met o.a. met Scott Hamilton, Warren Vache, Clark Terry, Peter Appleyard, Arnett Cobb, Ferdinand Povel, Denis LeLoupe, Mark Nightingale, Toots Thielemans, Greetje Kauffeld, Hans Dulfer, Satoru Oda, Peanuts Hucko en Urbie Green. Vier prestigieuze awards vormden tot nu toe z'n internationale bekroningen: de Export Award, de Bird Award - beide met de DSC, de Peter Schilperoort Award en de Kobe-Jazzfestival Award in Japan.

Education

'81-'83 Conservatory (classical) in Utrecht, Netherlands
'83-'88

Conservatory (jazz) in Hilversum with Bart van Lier, Netherlands

John Clayton Bob Brookmeyer Mel Lewis Jerry van Rooyen

'83-'88
-

-
Workshops with John Clayton, Bill Holman, Frank Foster, Mel Lewis, Bob Brookmeyer, Jerry van Rooyen

Teaching

'87-'90 Professor Conservatory Rotterdam, Netherlands
'88-'91 Professor Royal Conservatory The Hague, Netherlands
'93-'95 Teacher at school of music at Oss, Netherlands
'02- '-
- -

-
Guest-Teacher Conservatory for jazz-music in Amsterdam, Netherlands
- -

Tours

1980 The U.K., with Eurojazz Big Band
1982 Canada, Malaysia, Singapore and Borneo
'84-'99
-
-

-
-
U.S.A. , Australia, U.S.S.R. , Hong Kong, Singapore, Philippines, Aruba, Dubai, South-Africa, New Zealand and all E.C.-country's with the Dutch Swing College Band.
1989 Soloist at the NordRing Festival held in Budapest, Hungary
1990
-

-
Representative of The Netherlands in the European Broadcast Union Big Band under the leadership of Erich Kleinschuster in Austria
1991 Soloist at the European Radioweek held in Strassburg, France
1992 Soloist at The Classical Jazzfestival in Palm Springs U.S.A.
2000 "DOE MAAR" revival-tour
2001 Theatre-Tour "Mathilde Santing", Netherlands
2002 Capetown Jazzfestival, South Africa
2002 Japan with Satoru Oda

Current groups

2007
Compaz
2007
Masters of Swing

COMPAZ Henk Meutgeert JOC

2007
Jazz Orchestra of the Concertgebouw, Amsterdam, Netherlands

Played with

Scott Hamilton Denis Leloup Ferdinand Povel Urbie Green
Scott Hamilton, Warren Vaché, Clark Terry, Peter Appleyard, Arnett Cobb, Ferdinand Povel, Ack van Rooyen, Denis Leloup, Toots Thielemans, Deborah Brown, Hans Dulfer, Denise Jannah, Urbie Green, Tom Baker, Peanuts Hucko, Philips Worldstars 2000, DOE MAAR 2000, Mathilde Santing, Frits Landesbergen, Mark Nightingale, Marc Godfroid, Oda Satoru, Bison Katayama, Eji Hanaoke, Andy Cooper & Euro Top 8, Bill Reichenbach, and many others.

Awards

1990 Export Award (with Dutch Swing College Band)
1994 Bird Award (with Dutch Swing College Band)

Dutch Swing College Band Peter Schilperoort

1995 Peter Schilperoort Award.
2000 Kobe Jazzfestival Award (Japan)

 

 
 
Design by René Laanen      
 

English Trombonesonline